2009. október 30., péntek

Itt van az ősz

Itt van az ősz, az őszi kerti munkák ideje. A kutyák élvezik a lehulló falevelek puhaságát. Sokszor ki is borítottak, amikor a seprűt, vagy a gereblyét tekintették a legjobb játéknak a világon. A rosszalkodásban Dugó az élen jár. Most sem lehetett beszélni a fejével. Egy két mai kép.









2009. október 29., csütörtök

Videó

Mostanában nem sok minden történt. Szereltem egy kutyaajtót a garázsra. Dugó azonnal használatba vette egy kis "kaja unszolásra", Néró a mai napig nem meri kinyitni.

Találtam egy-két érdekes videót, ami jellemző bulldog. Na Dugó is ennyire sportos:

2009. október 20., kedd

Védőoltás

Három hónapos lett Dugó, ezért ismét meglátogattuk a doktort. Az utazással semmi gond nincs, a kocsiba beszállásnál és kiszállásnál kell egy kicsit noszogatni és pakolgatni.

A rendelőben több kutya és cica is volt. Kicsit félősen ismerkedett a társasággal, de nem idegenkedett senkitől, nem hisztizett és nem mérgeskedett. Ilyenkor mindig félek egy kicsit (mint a gyerekeknél is), hogy nehogy itt kapjon el valami nyavaját.

Az oltásokat rendben tűrte. Megkapta a kötelező veszettség elleni, valamint a kombinált oltást. Legközelebb remélem csak fél év múlva találkozunk a dokival, igaz a gomba elleni oltáson nagyon gondolkodom.

A rendelőből a patikába mentünk. Dugó a kocsiban maradt, amíg én féreghajtóért bementem. Bolha elleni cseppet is akartam venni, ezért a patikus hölgy inkább az Advocate cseppet ajánlotta. Mivel régebben már használtam, könnyű volt meggyőznie. Rendes volt, és fecskendőt is adott, így a 25 kg-os súlyra adott 25ml-es cseppet szét tudtam osztani a két kutya között. Dugó is közelíti a 10 kilót mostanra. Ez a csepp a külső és belső élősködők (egy része) ellen is hatásos.

Visszatérve a kocsihoz Dugó elégedetten hortyogott az anyósülésen. Hazafelé megálltam egy állatkereskedésben - mivel új, zárt kuckót és kutyaajtót keresek nekik - Dugót fel sem lehetett ébreszteni :).

Jutalmul megálltunk a ligetnél, sétállni egy kicsit. Ez volt az első hosszabb sétája (a szombati lángososozásokon kívül). Nagyon élvezte az új szagokat, embereket, állatokat. Többször kellett elhúzni egy-egy számára érdekes hely mellől. Egy foci eszésbe is belenéztünk, had szokja. Ehez tudni kell, hogy ha kicsit növöget még, irány a focipálya, mivel a fiam focizik jöhet Dugó is szurkolni.

Még mindig nem jutottunk haza, mivel még egy állatkereskedés útba esett. Na itt mindkét kutya kapott egy-egy füstölt csontot.

2009. október 13., kedd

Esős napok

Itt az ősz és lassan a tél. Egész nap esett az eső. Dugó szinte ki sem mozdul a garázsból... csak annyira, hogy az egész teraszt összesározza Néróval. Kezdeti szobatisztaságra nevelés is el van napolva, mivel elégedetten vonult be a garázsba a dolgát végezni :(.


Most azért csodálom, akik lakásban tartják ezeket a kis "retteneteket" :) . A garázsban is annyi kárt bír csinálni... Délután úgy találtam rá, hogy a kazán melletti terwolin szigetelőt lebontotta és a szivacságya helyett abban szunyókált egy gumicsizmám társaságában.


















Az étvágya azért továbbra is megmaradt.

2009. október 6., kedd

Játék

Az evés-alvás periódus megszakításaként a játéké a főszerep. Szerencsére a kert elég nagy játszóteret nyújt addig is, amíg a maradék oltások hiányában rendszeresen ki nem megyünk társaságba. Azért szombat reggelente jön velem lángosozni.





Etetés

Sziasztok!

Szépen növöget Dugó, olyannyira, hogy egy kis fogyókúrára is fogtam (persze nem drasztikusan, csak egy kicsit csökkentettük az eledel mennyiségét).

Az már az első napon világossá vált, hogy az evéssel nem lesz gond. Ami elé esik, az el is tűnik azonnal. Eleinte a Nérónak vett száraz tápokat kevertük konzervvel, majd csak a száraz táp, főzött maradékokkal vegyesen került az étlapjára. Már ekkor gondolkodtam valami jobb minőségű táp beszerzésén. Az internetet böngészve az Acana tápok tetszettek meg (igaz csak csirkés van belőle, de a beltartalma nagyon jónak tűnik). Sajnos itt felénk ez kimérve elég ritka, egy nagy zsák vételét pedig kockázatosnak ítéltem meg, főleg hogy Dugón kis szemölcsszerű persegések jelentek meg, amik helyén a szőr is kihullott. Csak néhány miliméteres pöttyök, de egyre több lett. Ekkor kezdtem allergiára gyanakodni, amit a kutyás bolt eladója is elképzelhetőnek tartott (neki is van bulldogja). Ő a Dog Chow bárányos rizses junior tápot ajánlotta. Próba képpen vettem pár kilót és pár nap után a sebek eltűntek a kutyusról. Nem tudom, hogy a csirkehús, vagy a régi táp valami összetevője okozta, de egyre biztosabb, hogy alergia volt a háttérben. Remélem mostmár túl vagyunk ezen.


Hétvégén préselt műcsontot is kaptak a kutyák. Hatalmas sikere volt. A blog végén lesz egy videó is róla.

Amúgy a kutyáim az ételüket gyümölcsökkel is kiegészítik. Mivel a lehullott szilvák már elfogytak, most az alma van soron.


Az ígért videó:

2009. október 5., hétfő

Bemutatkozás

Sziasztok!

Dugó egy kölyök angol bulldog, aki pár hete került hozzánk. A blogon az ő mindennapjait szeretném bemutatni.

Ezen a képen hat hetes, ekkor hoztuk el.

Régi vágyam volt egy angol bulldog kiskutya. Először szuka kutyában gondolkodtunk, de a családban már van egy fiú amerikai cocker spániel (Néró), így végül bulldogból is kan kutyus mellett döntöttünk.

A beilleszkedéssel semmi gond nem volt. Azonnal megszokta egymást a két kutya. Az azért korán kiderült, hogy az etetéssel vigyázni kell, mivel mindkettő nagyon szereti a hasát :).

Első nap bizonytalankodása után Dugó a teljes portát birtokba vette. "Hálószobája" a garázs lett míg Néró bent alszik, nappal viszont együtt uralhatják a kertet.

A bulldogot még nekem is szokni kell, eszik, alszik, eszik, alszik... és amikor nem, akkor kisgyerekesen rossz és makacs, de erről majd később.